Приједор: Буџетска средства за програме, а не за канцеларије

Срна
Приједор: Буџетска средства за програме, а не за канцеларије

Приједор - Удружење ратних војних инвалида /РВИ/ Приједор затражило је од градске Скупштине да им обезбиједи просторије и средства за рад, а из Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града одговорено је да је корисније да се из буџета финансирају њихови програми него канцеларијски трошкови и рад секретара.

Вршилац дужности начелника овог одјељења Мишо Родић рекао је да је са представницима Удружење РВИ Приједор имао неколико разговора у посљедње вријеме и упутио их на конкурсе за финансирање програма удружења грађана.


"Много је боље да се средства троше за рјешавање питања која су битна за РВИ него да се троше на плату секретара, струју, телефон, канцеларију и слично", навео је Родић.

Он је подсјетио да се све невладине организације могу пријавити на конкурс за финансирање програма из буџета града и да о пријавама одлуке доноси надлежна градска комисија, те да ће Удружење РВИ Приједор бити информисано када буде конкурс расписан.

"Ми тренутно имамо финансирање Борачке организације и Удружења породица погинулих бораца, те СУБНОР-а и Удружења резервних војних старјешина, тако да су буџетом обухваћени сви корисници", додао је Родић.

У буџету града Приједора за 2017. годину за борачку-инвалидску заштиту планирано је 369.000 КМ или за 50.000 КМ мање него што је износио ребаланс буџета за 2016. годину.

За обиљежавање историјских датума планирано је 20.000 КМ, за Удружење резервних војних старјешина 16.000 КМ, за СУБНОР 25.000 КМ, за Удружење породица погинулих бораца 86.000 КМ, за Борачку организацију 90.000 КМ, за допунска права браца и РВИ 80.000 КМ и за грантове мјесним заједницама 2.000 КМ.

Све ове ставке једнаке су прошлогодишњима, док је ставка за изградњу кућа за РВИ са прошлогодишњих 100.000 КМ смањена на 50.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана