Прије школе Јован ће обрати купине

М. Л.
Прије школе Јован ће обрати купине

Бањалука - Баш је лијепо код министра. Сједили смо и разговарали о школи и књигама, а обећао нам је и нове патике и хвала му на томе.

Овако је осмогодишњи малинар Јован Гајић из Ситнице описао јучерашњи пријем у кабинету министра просвјете и културе РС Дане Малешевића.

Прича о Јовану, храбром дјечаку који поред пута продаје малине да би зарадио новац за књиге, дирнула је многа срца широм региона. Много хуманих људи је позвало породицу Гајић са жељом да помогну, али овај вриједни дјечак, и поред свих поклона које је добио, од посла не одустаје.

Његов труд препознали су и у Институту за грађевинарство "ИГ" Бањалука, а директор Института Слободан Станаревић уручио му је уговор о стипендирању до краја основне школе. На почетку сваке школске године Јовану ће бити уплаћен износ од 500 КМ.

- Настављам да радим, сад је сезона купине и има доста посла - рекао је Јован.

Одушевљење није крила ни дјечакова сестра Јована, која је такође од министра на поклон добила уџбенике и патике.

Малешевић је истакао да је приликом недавне посјете породици Гајић обећао да ће их угостити у свом кабинету.

- Ово је позив свима који могу да помогну вишечлане породице које одвајају од уста да би спремиле дјецу за школу, а Јован је примјер како се од малих ногу постаје човјек - истакао је Малешевић.

Он је подсјетио да Министарство сваке године обезбјеђује уџбенике за ученике првог и другог разреда основне школе и плаћа превоз дјеци која станују на удаљености од четири и више километара од школе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана