Прихватилиште за псе у Козарској Дубици до прољећа

С. Ђ.
Прихватилиште за псе у Козарској Дубици до прољећа

Козарска Дубица - Општина Козарска Дубица ускоро ће добити прихватилиште за псе, и то на локацији напуштене касарне у селу Божићи.

- На иницијативу фронтмена групе “Рибља чорба” Боре Ђорђевића, који је недавно посјетио Козарску Дубицу, почели смо процедуру и на подручју села Божићи ћемо највјероватније обезбиједити прихватилиште за псе - рекао је начелник Козарске Дубице Раденко Рељић.

Бора Чорба је у Козарској Дубици боравио са предсједником бањалучког Удружења за заштиту животиња “Кербер” Гораном Милојевићем и том приликом разговарао са члановима групе “Помоћ напуштеним животињама Козарска Дубица”. Рељић каже да је општина преузела обавезу да до прољећа организацији која ће водити рачуна о напуштеним псима додијели на коришћење земљиште у Божићима за прихватилиште.

- Имамо доста паса луталица на подручју града и наш дио обавеза је да обезбиједимо смјештај за животиње. Све остало што се тиче одржавања, хране и другог на себе ће преузети иницијатори ове приче, односно волонтери и организације за заштиту животиња - казао је Рељић. Он је додао да је Бора Ђорђевић, који је и почасни члан Удружења за заштиту животиња “Кербер” из Бањалуке, у Козарској Дубици боравио први пут у септембру ове године, када је иницирано формирање прихватилишта за напуштене животиње.

- Ова локација неће бити градски азил, већ прихватилиште за напуштене животиње капацитета 30 паса, и то оних најугроженијих - истакао је Милојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана