Преживјели само они који нису били у селу

К. Ћ.
Преживјели само они који нису били у селу

Братунац, Сребреница - Прислуживањем свијећа и служењем помена јуче је обиљежена 25. годишњица убиства 38 Срба из села Загони у Братунцу и Крњићи у општини Сребреница, а за овај злочин још нико није одговарао.

- Убијена је моја мајка Рада и бака Љубица, а мој четворогодишњи брат Александар одведен је у логор. Имао сам тада седам година и случајно сам избјегао судбину мојих најмилијих, јер се нисам задесио у селу - рекао је Владан Милошевић и додао да су мјештани Загона убијени на њивама или у кућама које су опљачкане и попаљене.

На јучерашњи дан 1992. године нападнуто је и сребреничко село Крњићи, гдје су убијена 24 српска цивила и војника. Тог дана је запаљен у кући непокретни учитељ Васо Парача (80), а свештеника Слободана Лазаревића затекли су у цркви и убили.

Предсједница општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Радојка Филиповић рекла је да се предмет у вези са злочином у Загонима налази у Тужилаштву БиХ и да је крајем 2015. године истекао рок за доношење судске одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана