Превентивним мјерама до безбједне матурске забаве и екскурзије у Добоју

Срна
Превентивним мјерама до безбједне матурске забаве и екскурзије у Добоју

Добој - Припадници Полицијске управе Добој започели су превентивне активности да би предстојеће матурске забаве и екскурзије протекле безбједно и без инцидената.

Из полиције наводе да је након данашњег састанка са члановима добојског Актива директора средњих школа, на којем су присуствовали и директори и педагози Гимназије и Медицинске школе, договорене заједничке активности ради безбједности ученика завршних разреда средњих школа који ће у различитим терминима дефиловати кроз град и у угоститељским објектима организовати матурске забаве.


Чланови Актива директора јединствени су у оцјени да је у протеклој школској години путем школских полицајаца Љубомира Ракића и Светислава Кузмана успостављена ефикасна координација просвјетних радника и полиције, чијим су превентивним дјеловањем спријечене могуће деструктивне појаве и друштвено неприхватљива понашања појединаца.

Службеници Полицијске станице Добој један у наредном периоду одржаће састанак са родитељима ученика који путују на матурску екскурзију и упознати их о законским прописима земље у којој ће матуранти боравити.

Из полиције апелују да родитељи разговарају са дјецом да се током матурских забава уздрже од друштвено неприхватљивог понашања која би могла довести до нарушавања јавног реда и мира, те да их упуте на могуће посљедице прекомјерног конзумирања алкохола.

Током одржавања матурских забава биће обезбијеђено појачано присуство полицијских службеника на мјестима окупљања матураната, гдје ће, такође, бити контролисани сви учесници у саобраћају како би матурска славља протекла без инцидената, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана