Престижно признање за требињску винарију у САД: Пет златних медаља за "Подруме Вукоје 1982" на америчком винском оцјењивању

Данијела Бајић
Престижно признање за требињску винарију у САД: Пет златних медаља за "Подруме Вукоје 1982" на америчком винском оцјењивању

ТРЕБИЊЕ - "Подруми Вукоје 1982" освојили су пет златних медаља за своја вина на првом овогодишњем великом винском такмичењу " America Wine Awards 2021"одржаном у Сједињеним Америчким Државама, чиме су добили и директну препоруку за најпрестижније хотеле и ресторане у САД који имају "Michelin" звјездице.

Златне медаље додијељене су за Tribunia Chardonnay & Malvasia dubrovačka, берба 2019, златна селекција white, берба 2016. те царско вино - Grand Cru, берба 2016, Primavera red cuvee, берба 2019. и вранац резерва, берба 2015.

"America Wine Awards" је престижно такмичење које организује "Амерички вински лист" (America Wines Paper), специјализовани магазин за професионалне винске купце, увознике и дистрибутере, а чланови жирија су вински експерти, сомелијери и представници компанија специјализованих за вина.

Ово је један од највећих успјеха вина са Балкана на једном винском такмичењу одржаном на сјеверноамеричком континенту, а часопис "Амерички вински лист" има мисију да вина која се увозе на тржиште Сједињених Америчких Држава приближи каналима продаје, односно врхунским хотелима, ресторанима и кафеима (HoReCa сектору), drink storeovima и винотекама.

"Подруми Вукоје 1982" су присутни већ готово деценију на тржишту Сједињених Америчких Држава, а њихова вина се могу наћи у четири америчке савезне државе (Illinois, Washington DC, New York i Pennsylvania).

Резултати овог оцјењивања су објављени у "Америчком винском листу" (America Wines Paper) и прослијеђени на адресе више од 1.500 разних медија те хиљадама дистрибутера вина широм сјеверноамеричког континента, што ће, несумњиво, довести до популаризације вина из читавог региона.

- Ово је још једна у низу потврда да "Подруми Вукоје 1982" нису само произвођач врхунских вина него и један од највећих амбасадора наше земље у свијету, који је и у времену пандемије успио, не само да промовише квалитет вина из региона, већ и да их експортује више пута на тржиште Сједињених Америчких Држава и Азије - навели су из винарије "„Подруми Вукоје 1982".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана