Премијеру РС биће уручена Повеља општине Србац

Дејан Јовичић
Премијеру РС биће уручена Повеља општине Србац

Србац - У Српцу ће од 12. до 14. октобра бити обиљежен Дан и крсна слава општине, а очекује се да ће бројним свечаностима присуствовати и предсједник Владе РС Радован Вишковић, који би требало да прими Повељу општине за исказану помоћ у санацији штете од елементарних непогода, које су ову локалну заједницу захватиле у јулу ове године.

Највише општинско признање ће му бити уручено на свечаној академији, која ће бити одржана у Дому културе 13. октобра у 19 часова.

- Одборници су усвојили одлуку да највише признање добије управо Вишковић, јер је одмах након катастрофалног невремена посјетио нашу општину и усмјерио помоћ за санацију објеката од јавног значаја, а обезбијеђена су средства и за санацију штете у домаћинствима - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

На академији ће висока признања у виду захвалница општине и Награде општине младима примити и други угледни грађани и организације.

- Припремили смо богат програм који ће својим наступима увеличати хор “Вила” из Приједора и глумац Народног позоришта РС Горан Јокић, а прије почетка академије отворићемо изложбу слика са бардачке колоније урађених на тему 800 година аутокефалности Српске православне цркве - рекао је Драгосављевић.

Централни дио догађаја биће у понедјељак, када ће бити организована литија улицама Српца, чиме ће бити прослављена слава општине Покров пресвете Богородице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана