Премијерно изведена представа “Гдје нестаде Нова година?”

Срна
Премијерно изведена представа “Гдје нестаде Нова година?”

ПРЊАВОР - Чланови Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” Прњавор извели су вечерас премијерно представу “Гдје нестаде Нова година?”.

Млади Прњаворчанин Аднан Селимовић каже да је текст за представу написао још прије четири године.

“Тек сам ове јесени текст предао Бранкици Радоњић која је одлучила да је ово прави моменат да новогодишња чаролија буде у знаку малих, плавих Штрумпфова, да домаћој публици кроз овај текст представимо новогодишњу магију”, рекао је Селимовић.

Он каже да је основна порука представе да ће добро увијек побиједити зло, али и да су новогодишњи празници вријеме мира, праштања, толеранције и среће.

Селимовић је као глумац био активни члан Драмске сцене осам година, а играо је у 25 представа.

“Ово је наставак моје љубави према позоришту, другарима и Драмској сцени. Вечерас сам био најпоноснији у овој сали, а вјерујем да су и други тај осјећај дијелили са мном”, навео је Селимовић.

Руководилац Драмске сцене СПКД “Просвјета” Бранкица Радоњић каже да се у овој представи на сцени појављују 22 глумца, а да је посебно задовољство што је рађена према тексту једног од полазника овог аматерског позоришта.

Она је подсјетила да је 2019. година била изузетно успјешна за Драмску сцену са око 50 јавних наступа.

“Задовољство нам је што васпитно-образовне установе, доводећи дјецу и ученике на представе, подржавају наш рад и омогућавају нам да опстанемо већ 17 година”, рекла је Радоњићева.

Она каже да је у току пројекат који финансира ИН фондација, односно рад на представи која обрађује тему друштвеног насиља и виртуелног живота на друштвеним мрежама.

“Радимо и на неколико представа за дјецу које ће премијеру доживјети у наредној години. Имамо много планова које ћемо реализовати у складу са финансијским могућностима”, каже Радоњићева.

Драмска сцена СПКД “Просвјета” Прњавор тренутно има четрдесетак чланова распоређених у три старосне категорије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана