Премијер у посјети породици Марковић из Дугог Поља: Српској треба што више оваквих домаћина

Срна
Премијер у посјети породици Марковић из Дугог Поља: Српској треба што више оваквих домаћина

СРЕБРЕНИЦА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас породицу Мирослава Марковића (40) из Дугог Поља код Сребренице и истакао да Републици треба много више таквих младих домаћина, а да Влада настоји да доноси одлуке којима им ствара боље могућности да раде.

Након што је посјетио имање Марковића, предсједник Владе је рекао да је пријатно изненађен оним што је видио и да би у цијелој Српској волио да види што више младих људи попут Мирослава, објављено је на сајту Владе Српске.

- Влада Републике Српске настоји да доноси и креира одлуке којима подржава ове младе домаћине и ствара боље могућности и услове да раде, а тако јачамо Републику Српску. Да се одлуче да своју срећу не траже на неком другом мјесту -  рекао је Вишковић.

Заједно са супругом Славицом (37), Мирослав је један од ријетких младих људи са подручја Сребренице који је остао да своју будућност гради на родној груди, земљи на којој су његови већ вијековима. Не зна се у чему је вјештији - тову јунади, раду у малињаку или у браварској радионици.

Мирослав има брига и проблема, али нема кад да се жали, јер ваља подмирити јунад и краве у штали на породичном имању, обрадити малињак и купињак, и то све кад се врати из фабричке хале.

- Кад радиш оваквим темпом, дан брзо прође - прича Мирослав, у краткој паузи између бројних обавеза.

А, Мирослав је преокупиран обавезама током цијелог дана - дан почиње радом у штали, гдје гаји јунад за тов и краве, већ у осам часова је на послу у једној сребреничкој фабрици, гдје ради као бравар, а кад дође кући, чекају га обавезе у малињаку од четири и купињаку од једног дунума.

- Наравно, у свему овоме нисам сам, ништа то не би могло без огромног залагања супруге Славице, родитеља Сретена и Цвијете, али и мојих кћеркица, 10-годишње Андрее и деветогодишње Јоване - истакао је Марковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана