Премијер Српске одобрио 30.000 КМ за рјешавање стамбеног питања троје дјеце и самохране мајке из Гламоча

Срна
Премијер Српске одобрио 30.000 КМ за рјешавање стамбеног питања троје дјеце и самохране мајке из Гламоча

ГЛАМОЧ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одобрио је 30.000 КМ за рјешавање стамбеног питања самохране мајке троје дјеце Данијеле Ловрић из Гламоча.

-Захваљујемо предсједнику Владе Републике Српске на брзој интервенцији, јер захваљујући господину Вишковићу једна породица са троје дјеце остаје у Гламочу на свом огњишту - рекла је Срни Јелка Врањеш из Удружења "Рунолист" из Гламоча, која је и покренула хуманитарну акцију.

Она је навела да су Владе Републике Српске одговорили на молбу начелника општине Небојше Радивојше, те истакла да је ова помоћ од великог значаја.

-Одобрено је, према нашим информацијама, 30.000 КМ - рекла је Врањешова.
Куповина стана и рјешавање стмбеног питања за самохрану мајку и њену дјецу, каже Врањешова, олакшаће им тежак живот и створити љепшу будућност.

Она је захвала свим људима "великог срца" који су учествовали у хуманитарној акциј.

Удружење је хуманитарним активностима сакупило више од 16.000 КМ како би помогли Данијели Ловрић, рекла је Врањешова и додала да је акција доживјела велику експанзију, и покренула на солидарност свугдје по региону, дијаспори и у Србији.

-Учествовала су и дјечица и земљаци расељени по свијету. Једна госпођа је чак продавала своје књиге и сав износ поклонила у овој акцији - испричала је Врањешева.

Ловрићева, самохрана мајка троје дјеце из Гламоча, којој је невјенчани супруг погинуо у саобраћајној несрећи, ускоро ће добити кров над главом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана