Према Београду отпловило осам чамаца

Ц. М.
Према Београду отпловило осам чамаца

Бањалука - Трећа рафтинг регата, дуга 505 километара, кренула је јуче ријеком Врбас, а из Бањалуке према Београду отпловило је осам чамаца.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, који је свечано отворио регату, казао је да она има спортску, еколошку, туристичку, али и политичку димензију. Додао је да су учесници регате спортски радници бањалучких клубова на води, те подсјетио на њихов ангажман и помоћ становништву у прошлогодишњим поплавама.

- Дио регате ће возити и припадници Оружаних снага БиХ, Специјалне полиције МУП-а РС, те припадници SIPA - навео је Гаврановић.

Министар породице, омладине и спорта РС Јасмина Давидовић истакла је да је најважнија порука регате чување животне средине и водотокова, којима је РС богата.

Предсједник Рафтинг клуба "Кањон" Александар Пастир каже да за њих регата представља велики изазов. 

- Ово је више испитивање менталних, него физичких могућности, јер ћемо веслати око 12 часова дневно и прелазити дионице дуге до шездесет километара - рекао је Пастир.

Прелазак границе са Србијом очекује се 2. октобра, гдје ће се веслачима из РС придружити рафтери из Србије, а долазак учесника у Београд планиран је за 8. октобар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана