Преко пореске до измирења обавеза Трудбеникa из Добоја

Г.С.
Преко пореске до измирења обавеза Трудбеникa из Добоја

Добој - Радници Фабрике компресора и пнеуматских алата "Трудбеник" из Добоја, који и даље штрајкују, донијели су једногласну одлуку да путем Пореске управе РС покрену поступак измирења обавеза за 10 година неуплаћених пореза и доприноса на плате.

Предсједник Гранског синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић рекао је да је ова одлука резултат одсуства социјалног дијалога са управом "Трудбеника", по чијем је захтјеву јуче требало да буде одржан састанак са синдикатом и штрајкачким одбором.

- Нажалост, нико од руководства није дошао међу раднике, што додатно говори о томе да они нису заинтересовани да траже могућа рјешења - рекао је Пеулић и додао да су радници јуче једногласно усвојили два закључка.

Први закључак је да се неће одазвати понуди управе да се дио радника пријави у сестринску фирму "Енерџи", већ ће своја статусна питања рјешавати у "Трудбенику" као матичном предузећу, а други да путем Пореске управе РС покрену поступак измирења обавеза за 10 година неуплаћених пореза и доприноса на плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана