Представљено породично стабло лозе Јелића код Бање Врућице

Срна
Представљено породично стабло лозе Јелића код Бање Врућице

Теслић - У засеоку Јелића Поток код Бања Врућице окупило се око 180 чланова лозе Јелића и представљено је породично стабло са уписаних 609 имена. Породично стабло свечано су открили Мара Ковачевић, рођена Јелић /90/, најстарија међу Јелићима, и Милан Јелић /84/, као најстарији мушки члан.

Организатор окупљања Славен Јелић рекао је Срни да се прије неколико вијекова Јела Јелић са своја три сина настанила на простору Бање Врућице, од којих је потекло више од 600 потомака.


"Укупно нас има око 360 чланова. Иако највећи број Јелића и данас живи на свом огњишту, многи су настањени и широм Европе, Америке, Аустралије, Хонг Конга", навео је Јелић.

Он је изразио задовољство што је јуче први пут одржано окупљање око 180 чланова на заједничком ручку у родном селу Јелића Поток.

Према његовим ријечима, Јелићи су дали огроман допринос развоју социјалних, економских и свеукупних друштвених вриједности.

"Многи појединци су за протеклих 50 до 100 година завршили факултете и били носиоци разних функција, тако радећи у многим установама и предузећима дали су огроман допринос у развоју локалне заједнице и шире", рекао је Јелић.

Он је додао да су домаћини села Јелића дали огроман допринос развоју и очувању хришћанских вриједности, поштујући Српску православну цркву и крсну славу Светог Лазара.

Славен Јелић истиче да му је жеља била да Јелићима пружи прилику несвакидашњег дружења, упознавања млађих генерација и чувања породичних веза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана