Представљена књига „Градишки фудбал“

Срна
Представљена књига „Градишки фудбал“

Градишка - У Културном центру у Градишци вечерас је представљена спортска енциклопедија „Градишки фудбал“, аутора спортског новинара Слободана Борјановића, која је штампана поводом обиљежавања 45 година постојања Општинског фудбалског савеза.Борјановић је рекао да је књигу писао двије године и да она спада у петогодишњи циклус, чији је први дио монографија фудбалског клуба „Козара“ из Градишке.

Према ријечима аутора, књига „Градишки фудбал“ писана је на 500 страна, а обухвата историју 67 фудбалских клубова од 1910. године, почев од првог војног клуба Аустро-угарске монархије, па до посљедњеформираног Женског фудбалског клуба „Јединство“ из Жеравице.

„У књизи је наведено око 10.000 имена из историје градишког фудбала, те уз 1.000 фотографија описана историја свих фудбалских клубова који су икада постојали на подручју општине Градишка“, навео је Борјановић.

Предсједник Општинског фудбалског савеза Градишка Илија Гиговић нагласио је да нико није могао претпоставити да ће се у витринама Савеза наћи књига која обухвата скоро 110 година градишког фудбала, али да је то остварено захваљујућу спортском новинару Слободану Борјановићу.

Начелник општине Зоран Аџић упутио је похвале аутору књиге „Градишки фудбал“, истичући да је сваки писани траг и књига свједочанство које не може да се избрише.

„Ова књига ће нас посјетити на неке људе који су у датом времену учинили много за спорт и фудбал, али и за општину Градишка“, нагласио је Аџић.

Издавач књиге „Градишки фудбал“, аутора Слободана Борјановића, је Општински фудбалски савез, а генерални спонзор општина Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана