Предсједник Скупштине града Приједор погрешно прочитао резултате гласања

Срна
Предсједник Скупштине града Приједор погрешно прочитао резултате гласања

ПРИЈЕДОР - Из Скупштине града Приједор саопштено је да је предсједник градског парламента Мирсад Дуратовић приликом читања резултата гласања о буџету града за 2021. годину рекао да је шест одборника било "суздржано" умјесто "против" и медији су такву информацију пренијели јавности.

- Укупно је гласало 26 одборника. Резултат гласања је био сљедећи: 20 одборника „за“, шест против и нико од одборника није био суздражан - наводи се у данашњем Дуратовићевом саопштењу.

Слиједом Дуратовићевог читања резултата гласања и градоначелник Приједора Далибор Павловић исте податке пренио је у изјави медијима у паузи сједнице.

Буџет града усвојен је на петој редовној сједници Скупштине града Приједора одржаној у понедјељак, 29. марта.

У прилогу данашњег саопштења медијима је достављен стенограм гласања.

Клуб одборника СДС-а затражио је од Скупштине да демантује информацију о гласању, а Клуб одборника ДНС-а за данас је најавио конференцију за новинаре о посљедњој сједници градске скупштине, будући да су одборници ових двију странака гласали против буџета.

 

Скупштину града Приједора медији су до избијања пандемије пратили у сали Скупштине гдје су им били обезбијеђени услови за несметан рад и праћење пленарних сједница, укључујући праћење монитора са резултатима гласања.

Након увођења епидемиолошких мјера, новинари су измјештени у простор испред сале који је до тада служио као мјесто за кафе паузе одборницима и мјесто на којем је дозвољено пушење и који је задржао ту функцију и након што је одлучено да то буде мјесто за рад новинара.

На посљедњој сједници ту су боравили и начелници одјељења и извјестиоци појединих тачака дневног реда који нису могли боравити у великој сали због новог ограничења броја људи у затвореном простору до 30, а Скупштина града Приједора има 31 одборника, те су услови за рад медија додатно били отежани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана