Предсједник клуба одборника СДС-а у Невесињу исјекао цијеви јер остаје без кирије

Милијана Латиновић
Предсједник клуба одборника СДС-а у Невесињу исјекао цијеви јер остаје без кирије

Невесиње - Предсједник клуба одборника СДС-а у невесињском парламенту Анто Шиповац пресјекао је водоводне цијеви на тек реконструисаном општинском објекту у који треба да се пресели пословница “Пошта Српске”, која је до сада била смјештена у његовој кући у насељу Оyак.

Шиповац, који признаје да је пресјекао цијеви прије неколико дана, каже да је то учинио јер су, како тврди, постављене на његовој земљи гдје је засадио воћњак.

- Пресјекао сам цијеви из принципа, јер је власништво над том општинском зградом спорно. Објекат је био у приватном власништву једног лица, од кога сам га купио, а општина то занемарује. Присиљавају “Поште Српске” да раскину уговор са мном, који је склопљен на четири године. Могу они раскинути уговор, али ће ми морати платити све како у уговору пише - каже Шиповац.

Додаје да су “Поште” код њега подстанар већ седам мјесеци те да му мјесечно плаћају кирију у износу од 100 марака.

Директорица “Пошта Српске” Јасминка Кривокућа каже да је пословница овог предузећа у Невесињу и раније била смјештена у том општинском објекту.

- С обзиром на то да је кров почео да прокишњава и да се појавила влага, ми смо се као подстанари преселили код Шиповца. Општина је објекат санирала о свом трошку и сада смо у фази пресељења. Та ситуација у вези са пресијецањем цијеви се нас не тиче, то је између општине и Шиповца - рекла је Кривокућа и додала да након раскида уговора “Поште Српске” нису дужне ништа да плате Шиповцу јер имају право на раскид уговора.

Општински одбор СНСД-а Невесиње оптужио је Шиповца да је водоводне цијеви пресјекао зарад личних интереса.

- Шиповац очигледно не подноси рад и ред, па тако није могао поднијети ни труд нове невесињске администрације која је реконструисала зграду мјесне заједнице Оyак и привела је намјени. Највише га је, изгледа, забољело то што би могао остати “кратак” за неколико стотина марака кирије од “Поште”, па је вандалски ископао прикључак за воду на обновљеној згради - кажу у невесињском СНСД-у.

Додају да је Шиповац овим вандалским чином доказао да се и у својој кући и у мјесној заједници и у локалном парламенту залаже само за једно - свој лични интерес, и да је зарад истог спреман на све.

Авдаловић

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић истиче да је спорни објекат већ 75 година у власништву општине.

- Мјесни уред је ту годинама, матичар и пошта. С обзиром на то да је зграда била у лошем стању, реновирали смо просторије уз помоћ јавних предузећа. Поступке Шиповца нећу коментарисати, “Водовод” и инспекција су излазили на терен и они ће предузети неопходне мјере - рекао је Авдаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана