Предсједник дубичког СДС-а прешао у НПС Дарка Бањца

Д. М.
Предсједник дубичког СДС-а прешао у НПС Дарка Бањца

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Предсједник општинског одбора СДС-а у Козарској Дубици и одборник ове странке у Скупштини општине Козарска Дубица Озрен Бурсаћ напустио је јутрос ову странку и приступио Народној партији Српске Дарка Бањца.

Бурсаћ је на почетку прве редовне сједнице СО Козарска Дубица која је почела јутрос у девет часова приступио Клубу одборника НПС-а, послије чега је одржана сједница Извршног одбора дубичког СДС-а на којој је констатовано да је он прекршио страначки статут и да му је по аутоматизму престало чланство у СДС-у.

За в.д. предсједника дубичког СДС-а изабран је Никола Злојутро који је потврдио за наш лист да се Бурсаћ сврстао у ред „прелетача“.

- Он је прије двије вечери био на сједници Извршног одбора СДС-а и ничим није наговијестио да ће повући овакав издајнички потез. Најоштрије осуђујемо ово што је урадио и тражимо од њега да врати одборнички мандат који је као кандидат СДС-а освојио на оштрој реторици усмјереној против политике оних којима се данас прикључио - каже Злојутро.

Нову скупштинску већину у Скупштини општине (СО) Козарска Дубица чине одборници СНСД-а, НПС-а, СП и НДП-а, а на данашњој првој редовној сједници тајним гласањем за предсједника СО именован је Владимир Рокић из СНСД-а, за потпредсједника Никола Јанковић из НПС-а, а за замјеника начелника општине Марко Танкосић из НПС-а.

Према усвојеном дневном реду прве редовне сједнице Скупштине општине, именовани су и нови вршиоци дужности начелника одјељења у складу са одлуком о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Општинској управи Козарска Дубица.

За в.д. начелника Одјељења за финансије изабран је Владан Бабић, за в.д. начелника Одјељења за стамбено-комуналне послове Даријан Бабић, за в.д. начелника Одјељења за просторно уређење Владислав Стевановић и Горан Драгаш за в.д. начелника Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности.

На данашњој сејдници Скупштине општине Козарска Дубица заклетву је положила одборница СНСД-а Сузана Бабић, а након именовања то су учинили и новоизабрани званичници Скупштине општине, општински функционери и начелници одјељења.

У почетном дијелу сједнице, констатована је неопозива оставка претходно изабраног предсједника Скупштине општине Синише Злокапе, а сједница је одржана уз поштовање свих хигијенско-епидемиолошких мјера које су на снази, са 29 лица која су присуствовала засједању.

Повјереник Општинског одбора СНСД-а у Козарској Дубици Родољуб Топић констатовао је да је данас одржана прва редовна сједница Скупштине општине на којој је извршена допуна дневног реда у дијелу који се односи на именовање новог руководства СО, замјеника начелника општине и нових начелника одјељења.

-Сједници је присуствовало 25 одборника, а присуствовали су и одборници опозиције који су водили конструктивну расправу у самој скупштини и сједница је протекла у најбољем реду - рекао је Топић у изјави новинарима.

Он је оцијенио да је СНСД задовољан учешћем у власти на основу коалиционог споразума са НПС-ом, СП и НДП-ом, сходно изборном резултату.

-СНСД је и даље партија број један у Козарској Дубици, са начелником општине, највећим бројем функционера и најважнијим позицијама. Планови су да се настави рад на просперитету и развоју општине Козарска Дубица и у ова тешка времена пандемије вируса корона - рекао је Топић.

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Козарска Дубица Владимир Рокић изјавио је да му именовање на ту Функцију представља велику част и задовољство.

-Позивам грађане Козарске Дубице на сарадњу јер су им моја врата увијек отворена и могу да дођу кад год им нешто треба. Позивам на сарадњу и позицију и опозицију јер смо отворени за све конструктивне разговоре - рекао је Рокић.

Он је најавио да ће у најкраћем временском року бити бити настављана прва редовна сједница Скупштине општине Козарска Дубица, на чијем дневном реду су Нацрт буџета општине за 2021. годину, одлуке о додјели пољопривредног земљишта и друге одлуке које су од интереса за грађане ове општине.

Новоименовани замјеник начелника општине Марко Танкосић изјавио је новинарима да своје именовање у Скупштини општине Козарска Дубица доживљава као велику част и задовољство, али и као обавезу и задатак.

-Желим да се захвалим НПС-у, на челу са Дарком Бањцем, који ме је предложио за ову функцију, те коалиционим партнерима који су на данашњој сједници подржали моје именовање и именовање начелника општинских одјељења из НПС-а - рекао је Танкосић.

Он је оцијенио да је коалиција странака које чине скупштинску већину у Козарској Дубици природна, јер постоји и на републичком нивоу, те најавио да ће у наредном периоду у Козарској Дубици бити реализовано неколико важних пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана