Предавање проф. др Славице Голубовић о узроцима вербалних и невербалних сметњи учења

Независне Новине
Предавање садржи до сада идентификоване узроке настајања развојних поремећаја
Foto: Независне Новине | Предавање садржи до сада идентификоване узроке настајања развојних поремећаја

БАЊАЛУКА - На Незавинсом универзитету Бањалука данас је проф. др Славица Голубовић, редовни професор, мастер и докторских студија Универзитета у Београду, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију одржала предавање на тему "Могући узроци развојних поремећаја, вербалних и невербалних сметњи учења и специфичних сметњи сензорне обраде".

Предавање проф. Голубовић садржи до сада идентификоване, као и могуће претпостављене, узроке настајања развојних поремећаја и диференцијалну дијагнозу вербалних и невербалних сметњи учења и специфичних сметњи сензорне обраде информација.

"Познато је да су људски капацитети у великој мјери одређени наслијеђеним особинама и утицајима из окружења током раног развоја. Ипак, урођени недостатак капацитета је ненадокнадив. Зато треба обезбиједити да рани развој протекне на најбољи могући начин, као и да се спријече различити штетни утицаји. Међутим, у тако комлексном процесу, као што је развој мозга, долази до појаве различитих развојних, неуролошких и психијатријских поремећаја", закључила је проф. др Славица Голубовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана