Позоришна и биоскопска сала у Требињу у новом руху

Р. Ми.
Позоришна и биоскопска сала у Требињу у новом руху

Требиње - По завршетку реконструкције Културног центра у Требињу, на којем су припремни радови почели крајем прошле седмице, грађани ће на располагању имати модерно опремљен биоскоп, позоришну салу, галеријске и друге пратеће просторе.

Планом реконструкције предвиђена је санација крова, комуналне инфраструктуре, система гријања и хлађења и стављање нове фасаде. Новац за родове, чија је вриједност процијењена на четири милиона марака, обезбиједила је турска Агенција за међународну сарадњу и координацију - ТИКА, а њихов завршетак планиран је на идуће прољеће.

- Реконструкција ће, у мањој или већој мјери, обухватити скоро сваку просторију унутар објекта. Још су у току припремни радови, а главни крећу за неколико дана - каже умјетнички директор Културног центра Миљан Вуковић.

Додао је да је у плану набавка новог намјештаја и модерне опреме за пројекције.

Вуковић каже да се значајни реконструктивни захвати очекују и на позоришној сали иако је овај дио објекта у много бољем стању него биоскоп.

Због обнове зграде знатан дио културних манифестација у наредним мјесецима биће одгођен или организован на другим локацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана