Позната докторка на часу са ученицима своје бивше школе у Сербреници

Срна
Позната докторка на часу са ученицима своје бивше школе у Сербреници

СРЕБРЕНИЦА - Дугогодишњи шеф кардиологије на Институту за плућне болести у Београду Нада Васић данас је одржала час ученицима трећег разреда Медицинске школе у Средњошколском центру у Сребреници, у коме је она прије више од 40 година завршила гимназију.

Васићева је данас поново ушла у учионицу своје бивше школе да би као искусни љекар и врхунски стручњак охрабрила ученике да уче и да стицањем знања могу остварити своје жеље и циљеве.

Она је ђацима говорила о свом образовном, животном и професионалном путу, искуствима, љекарској професији, изазовима и достигнућима, те осјећању среће и задовољства када спаси нечији живот.

Васићева је рекла за Срну да јој је задовољство што је позвана да посјети бившу школу за коју је вежу најљепше ђачке и младалачке успомене, гдје је ђацима говорила о могућностима школовања, стицања знања и да не брину што из малих средина иду у велике градове на студије јер ако имају вољу и знање успјех неће изостати.

"То потврђује моје искуство и великог броја ученика ове школе који су завршили разне факултете, постали врхунски стручњаци у тим областима и обављају најсложеније послове широм свијета", објаснила је Васићева.

Она је истакла да је ученицима пренијела своја искуства, охрабрила их и приближила им и дочарала како изгледа рад медицинског особља у великим болничким центрима, као и могућностима напредовања у струци.

Васићева је недавно снимила документарни филм "90 година грудне хирургије Универзитетског центра Србије" чијим приказивањем је прије двије седмице отворен трећи Источноевропски конгрес торокалних хирурга и анастезиолога у Београду, а сутра ће премијерно бити приказан у родном Братунцу.

Васићева је раније снимила веома запажен документарни филм "Како смо матирали жуту даму" који говори о борби медицинског особља за животе пацијената са обољелих од заразне болести туберкулозе, која је некада била неизљечива и борби за животе дјеце обољеле од те болести.

Директор Средњошколског центра Сања Мочевић захвалила је Васићевој на одзиву и рекла да је ово један од начина да ученицима приближе знања и непосредна животна и радна искуства успјешних стручњака у професијама за које су се опредијелили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана