Позив за пријаву за учешће на Међународном сајму намјештаја у Келну

Срна
Foto: Pixabay

САРАЈЕВО - Спољнотрговинска комора БиХ организује 11. колективни наступ фирми из БиХ на Међународном сајму намјештаја и ентеријера у Келну, који ће бити одржан у јануару наредне године.

На овом сајму павиљон БиХ окупиће најмање пет, а највише осам фирми, које се до 7. априла пријаве на овај позив, доставе неопходну документацију и испуне захтјеве за учешће на овој манифестацији, односно буду одабране кроз процес селекције, саопштено је из Коморе.

Да би излагале на сајму у Келну, компаније морају задовољити одређене критеријуме који се односе на то да је ријеч о намјештају за опремање стамбеног простора који је произведен у БиХ, а предност имају фирме које производе намјештај од масива и тапацирани намјештај.

Фирма мора имати и искуство у извозним пословима и запошљавати барем једну особу која активно говори енглески или њемачки језик, бити стратешки опредијељена за извоз на тржиште ЕУ, те имати адекватан квалитет производа.

“Предност имају фирме које у производњи користе сировину са FSC FM или другим адекватним сертификатом и које посједују или су у процесу добијања FSC CoC сертификата”, наведено је у саопштењу.

Из Коморе наводе да је један од критеријума за учешће на сајму у Келну и да фирма посвећује посебну пажњу дизајну производа и поштује међународна правила интелектуалног власништва, као и да тренутно нема значајне дугорочне пословне аранжмане и континуиране испоруке на тржишту ЕУ.

Више информација о критеријумима и учешћу на највећем сајму намјештаја у Келну доступно је на веб-страници Спољнотрговинске коморе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана