Позив становницима да помогну заустављање криволова у Националном парку Сутјеска

Срна
Позив становницима да помогну заустављање криволова у Националном парку Сутјеска

Фоча - Из Националног парка "Сутјеска" данас су позвали становнике да помогну у спречавању криволова, након што су претходног викенда чувари затекли у незаконитом лову три лица из Билеће, Источног Сарајева и Требиња.

Ловокрадице су затечене на Видежу, на планини Зеленгори, а један од њих чији су иницијали М.Р. из Билеће посједовао је ловачки карабин калибра 5,56 милиметара са оптичким нишаном.


Са њим су били Г.И. из Источног Сарајева и С.Д. из Требиња.

Надзорници Националног парка "Сутјеска" су, након обављене процедуре, предали ова лица на даље поступање полицији, која је Билећанину М.Р. привремено одузела ловачко оружје и муницију, те му уручила прекршајни налог по Закону о оружју и муницији због бесправног ношења оружја.

Из Парка напомињу да је ово друга успјешна акција спречавања криволова у Националном парку "Сутјеска" током посљедња два мјесеца и подсјећају да постоје утврђена правила чувања животињских јединики и опхођења према њима у свим сегментима, па и у области лова.

"Позивамо све становнике да нам помогну да очувамо богатство Националног парка жСутјескаж и станемо украј нечасним појединцима и групама који бесправно као ловокрадице од овог националног богатства стичу добит која користи само њима, и озбиљна су пријетња не само по животињске врсте, него и по све савјесне поштоваоце несвакидашње љепоте, којој се подједнако диве посјетиоци са свих континената", наводи се у саопштењу Националног парка "Сутјеска".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана