Позив на обнову храма у Новој Касаби

Срна
Позив на обнову храма у Новој Касаби

МИЛИЋИ - Црквена општина Милићи позвала је вјернике и људе добре воље да помогну новчаним прилозима обнову храма Светог пророка Илије у Новој Касаби у општини Милићи.

Овај храм су 1996. године почели да граде расељени Срби из Сарајева и околине, који су уточиште пронашли у том милићком насељу, са жељом да изграде вјерски објекат за своје потребе који ће да буде свједок о прогону Срба са простора Сарајева.

Нажалост, убрзо су сарајевски Срби из Нове Касабе отишли у разне крајеве Републике Српске и Србије, а храм је препушен на одржавање православним домаћинствима којих је само девет у том мјесту, који и поред добре воље, нису у могућности да сами обнове светињу.

"Све у животу можемо изгубити, неке ствари и надокнадити, али вјеру не смијемо јер без вјере смо нико и ништа", рекао је милићки свештеник Љубиша Вујичић.

Он је изјавио Срни да је храм који се налази поред магистралног пута Зворник - Сарајево грађевина која је у потпуности запуштена и да је почела реконструкција и обнова која не може бити завршена без помоћи добрих људи.

"Вјерници ове парохије неће моћи сами обновити храм, без помоћи шире заједнице. Да би крсну славу храма, 2. августа, на Светог пророка Илију, прославили молитвеним обредима и да би ова светиња заблистала у пуној љепоти, морамо бити јединствени", рекао је Вујичић.

Хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за обнову храма у Новој Касаби одазвали су се навијачи "Црвене звезде" из Милића који су за седам дана прикупили 720 КМ и уручили их милићком свештенику.

Новчани прилог за обнову и изградњу храма Светог пророка Илије у Новој Касаби може се уплатити у КМ на жиро - рачун број: 5554000053790004 Нова банка, са назнаком за Црквену општину Милићи, ЈИБ 4401765270668.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана