Позив компанијама да се региструју на “Дигиталну комору”

Срна
Позив компанијама да се региструју на “Дигиталну комору”

САРАЈЕВО - Спољнотрговинска комора БиХ позвала је компаније у БиХ да се региструју на “Дигиталну комору”, платформу креирану с циљем умрежавања и повезивања са потенцијалним купцима на домаћем и на иностраном тржишту.

Ријеч је о јединственом екосистему, дигиталној платформи, која обједињује све произвођаче из БиХ на једном мјесту, а која званично почиње са радом у другој половини године, са свим планираним алатима и бенефитима.

Из Коморе је саопштено да је то мјесто гдје ће произвођачи имати прилику да представе своју дјелатност на најбољи начин, те мјесто које ће им помоћи да одлуче с ким ће и како пословати. Платформа је осмишљена као јединствени онлајн претраживач помоћу којег корисници врше претраживање по производу или компанији, а упоредо садржи кључне финансијске показатеље компанија, као и њихове профиле, са свим подацима којима се желе представити јавности и побољшати своје пословање.

У саопштењу се додаје да је пандемија ковида 19 показала како се развијене, економски богате земље носе са кризама, а самим тим указала је на бројне слабости БиХ, посебно кад је ријеч о друштву и економији.

“Позитивне стране сваке кризе су што се увијек нађе добрих вијести које нам показују како добра енергија, јака визија и професионалност могу изњедрити ствари које ће бити од опште друштвене и економске користи”, наводи се у саопштењу и истиче да овога пута позитивна страна од значаја за садашњост и будућност привреде БиХ иде од Спољнотрговинске коморе БиХ, која је препознала 2021. годину као кључан тренутак за дигитализацију привредног сектора, те покренула пројекат “Дигитална комора”.

“Дигитална комора” је модерна платформа која у корак са регионалним и глобалним трендовима нуди и бројне друге могућности за своје кориснике.

То су умрежавање - директну повезаност корисника помоћу низа алата у виду директних састанака, али и директне конекције, савјетовање стручних и сертификованих стручњака у овластима продаје,права, економије, маркетинга, те едукације - кроз ову платформу регистровани корисници ће моћи да приступе директно онлајн едукацијама из низа привредних области. Могућности су и онлајн сајмови - директна информисаност о свим регионалним и свјетским сајмовима, али и могућност њиховог организовања онлајн, бројне олакшице кроз упутства за увоз и извоз, те низ других алата с циљем олакшавања и унапређења процеса пословања сваког привредног субјекта.

Од марта 2020. платформа “Дигитална комора” (digitalnakomora.ba/)  активна је и тренутно у фази бесплатне регистрације, а могу јој приступити све заинтересоване компаније како би се направила што већа база привредних субјеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана