Позив грађанима да се укључе у акцију чишћења Требиња

Срна
Позив грађанима да се укључе у акцију чишћења Требиња

Требиње - Градоначелник Требиња и требињска Градска управа позвали су грађане да се укључе у акцију прољећног уређења града током априла и тако дају допринос очувању, заштити и унапређењу животне средине, комуналне и здравствене хигијене и љепшем изгледу града.

Акција, чији је мото "За љепше Требиње", обухвата чишћење града, односно уређење јавних зелених површина, простора око школа, пословних објеката, стамбених зграда, улица, тротоара, обала и корита ријеке, ријечних канала, те уклањање нелегалних депонија, као и уређење других неуређених површина.

У позиву је наведено да се све јавне установе, школе, мјесне заједнице и сви остали учесници заинтересовани за ову акцију, могу јавити на бесплатан број "121", са приједлозима и захтјевима који ће бити бити прослијеђени Координационом тиму за уређење града.

Грађанима ће бити на располагању бесплатан одвоз прикупљеног отпада.

"У градској зони, кућанске апарате, дијелове намјештаја и сличне ствари, треба одлагати поред контејнера, али не на саобраћајнице. Одвоз кабастог отпада у приградском и сеоском подручју вршиће се по распореду редовног одвоза смећа", саопштили су из Градске управе.

У саопштењу је наведено да би грађани требало да изнесу отпад у раним јутарњим часовима, како би све било одвезено истог дана, уколико то буде могуће.

Предвиђено је да се у акцију укључе јавна предузећа, јавне установе, мјесне заједнице, власници пословних простора, школе, омладинске и невладине организације, заједнице етажних власника, грађани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана