Позив грађанима Бијељине да учествују у јавној расправи о статуту града

Срна
Позив грађанима Бијељине да учествују у јавној расправи о статуту града

Бијељина - Градска управа Бијељине позвала је грађане и правне субјекте да се укључе у јавну расправу о Нацрту новог статута града која ће трајати до 10. марта.

Нацрт статута доступан је јавности у штампаном додатку локалног листа "Семберске новине" и на званичној интернет страници града њњњ.градбијељина.орг. , а приједлози и мишљења могу се доставити на адресу Градске управе или мејлом на адресу исоЖградбијељина.орг .


Грађани су позвани да дају своје коментаре, приједлоге, примједбе и мишљења како би се дошло до приједлога статута који би у највећој мјери одражавао стварне интересе и потребе становништва Бијељине.

Након усвајања Нацрта новог статута у Скупштини града у фебруару градоначелник Бијељине Мићо Мићић оформио је Радну групу за праћење јавне расправе која ће организовати састанке са представницима разних организација у граду, како би непосредно изнијели мишљења и приједлоге, а распоред ових јавних састанака биће објављен на званичном сајту Бијељине.

Нацрт новог статута усаглашен је са новинама из Закона о локалној самоуправи Републике Српске, а обавеза локалних заједница је да у року од шест мјесеци ускладе све опште акте са одредбама овог закона који је ступио на снагу у новембру прошле године.

Статут се усваја простом већином у Скупштини града.

Важећи Статут Бијељине из 2013. године мијењан је у другој половини исте године, а мале измјене претрпио је и 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана