Пожар у околини Требиња гаси и хеликоптер

Срна
Пожар у околини Требиња гаси и хеликоптер

ТРЕБИЊЕ - Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске почео је да дјелује на гашењу пожара у околини Требиња.

Представник Хеликоптерског сервиса Републике Српске Синиша Николић рекао је новинарима да је гашење пожара почело у рејону мјеста Јасен и да ће трајати у видљивом дијелу дана.

Николић је навео да се гашењу приступа од запада према истоку, односно, низ вјетар и додао да се према плану прво гаси пожар који је најближи стамбеним објектима, према пустим дијеловима.

"Гасиће се док год има отвореног пламена. Техника и посада могу да третирају пожариште са десет хиљада литара воде на сат времена", прецизирао је Николић.

Вршилац дужности директора Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић рекао је новинарима да је град Требиње упутио захтјев овој управи за ангажовање хеликоптера у сарадњи са Хеликоптерским сервисом Републике Српске.

Он је додао да су Влада Републике Српске и Републичка управа Цивилне заштите донијели одлуку да припадници Хеликоптерског сервиса Српске буду на располагању на подручју Херцеговине.

Новитовић је истакао да је Влада Републике Српске донијела одлуку да хеликоптер Хеликоптерског сервиса буде стациониран у Требињу за вријеме пожарне сезоне.

"Идемо у правцу формирања регионалног центра противпожарне заштите да би у ових шест херцеговачких општина био побољшан степен противпожарне заштите", додао је Новитовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана