Повратницима у градишком селу Дубраве љекарске услуге надохват руке

Милан Вујић
Повратницима у градишком селу Дубраве љекарске услуге надохват руке

Градишка - Становници Дубрава, повратничког села код Градишке, јуче су добили нову амбуланту породичне медицине, у којој ће им бити пружане здравствене услуге на највишем нивоу.

Нову зграду амбуланте, чија је изградња коштала 250.000 марака, отворили су предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић и начелник општине Градишка Зоран Аџић.

Додик је истакао да ће амбуланта много значити мјештанима Дубрава, у којима живи већи број повратника бошњачке националности.

- Ово је начин на који можемо да се крећемо ка будућности и да градимо важне инфраструктурне објекте за људе који живе било гдје у РС - истакао је Додик.

Нагласио је да се са представницима ове мјесне заједнице договорио да ће његов кабинет финансирати реконструкцију пута кроз центар насеља и да би ускоро требало да почне обнова објекта Основне школе "Свети Сава".

- То су значајне активности које ће промијенити амбијент и начин живљења у овој мјесној заједници - додао је Додик.

Богданић је прецизирао да је површина новоизграђене амбуланте 153 метра квадратна и да је њену изградњу са 70 одсто новца финансирала Влада РС, док је општина Градишка имала 30 одсто учешћа.

- На овај начин смо мјештанима обезбиједили примарну здравствену заштиту - навео је Богданић.

Аџић је казао да општина Градишка има веома добру сарадњу са Савјетом мјесне заједнице Дубраве, мјесним културно-умјетничким друштвом, фудбалским клубом и Исламском заједницом.
- Имамо много планова за ово мјесто. Приоритет је реконструкција основне школе. Разговарамо и са људима у дијаспори који желе да улажу и граде производне погоне на подручју Градишке - навео је Аџић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дубраве Енвер Алагић захвалио је Влади РС што је обезбиједила новац за изградњу амбуланте, која ће помоћи мјештанима Дубрава.

- Ово је добар пут за стварање услова за одрживи повратак - рекао је Алагић.

Честитка за рођендан

Милораду Додику, предсједнику РС, који је отворио нову амбуланту у Дубравама, 58. рођендан први је честитао Енвер Алагић, предсједник ове мјесне заједнице. Слављенику су потом честитали многи мјештани, а домаћини, осим здравице, традиционалне погаче на дочеку и жеља за успјех у животу и на послу, Додика су окитили везеним пешкиром.

Адаптација болница

Драган Богданић је напоменуо да је Влада РС у протеклом периоду уложила 21 милион марака у изградњу и адаптацију многих амбуланти и домова здравља.

- У априлу ћемо завршити дом здравља у Братунцу, а до краја године биће завршене и све амбуланте чија је градња или реконструкција започета - нагласио је Богданић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана