Повезују србачку индустријску зону са аутопутем

Д. Ј.
Повезују србачку индустријску зону са аутопутем

Србац - Грађевинско предузеће “Интеграл инжењеринг” из Лакташа наставило је реконструкцију и асфалтирање локалног пута од Црнаје до Шешковаца у дужини од око 10,5 километара.

Вриједност ове инвестиције износи око 1,1 милион КМ и ријеч је о једном од најкапиталнијих пројеката који ће ове године бити реализовани у Српцу.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да су припремни радови почели још у септембру прошле године, али нису могли раније бити настављени јер је та инвестиција у надлежности ЈП “Аутопутеви Републике Српске” које је било ангажовано на изградњи аутопута од Бањалуке до Добоја.

- У наредном периоду радови ће бити интензивирани како би се наша општина што квалитетније повезала са мрежом аутопутева у Српској. Овај пут је од значаја и због индустријске зоне Црнаја која ће тиме бити још атрактивнија за будуће инвеститоре - рекао је Драгосављевић. Он истиче да ће ове године за реализацију десет пројеката из Плана капиталних инвестиција бити издвојено 4,9 милиона КМ, а највише новца биће усмјерено за санацију ове путне дионице и реконструкцију врбаско-савског насипа.

- У наредних мјесец дана очекујемо завршетак реконструкције пута у Расавцу и изградње водовода у Жупском Разбоју, за шта су Влада РС и општина издвојиле 398.000 КМ - рекао је Драгосављевић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана