Повеља Града Бијељине за шведску агенцију СИДА

Срна
Повеља Града Бијељине за шведску агенцију СИДА

Бијељина - Повеља Града Бијељина ове ће године бити додијељена Шведској међународној развојној агенцији "СИДА", наводи се у скупштинском материјалу за сједницу 21. јула.

Ово градско признање додјељује се за изузетан допринос развоју Бијељине у коме се посебно поклања пажња заштити животне средине, те афирмацији развоја локалне заједнице.


Златном медаљом "Кнез Иво од Семберије" биће награђен Чедомир Павловић, власник "Млина Павловић" из Горњег Црњелова, за изузетан успјешан рад у производњи брашна, сточне хране и месне индустрије, као и за свој хуманитарни рад.

Ово градско одликовање припашће и Милошу Стевановићу за успјешан рад његове адвокатске канцеларије и за стипендирање студената у Бијељини, као и доктору Слободану Ловрићу за изузетан допринос и постигнуте резултате у обављању оперативних техника на пољу хирургије.

Златном медаљом биће награђени и предузеће "Бистрик" за успјешан рад и постигнуте високе резултате у производњи пвц столарије, као и "Мега дрво" за дугогодишњи успјешан рад у области дрвне производње и запошљавање великог броја радника.

Међу добитницима златне медаље "Кнез Иво од Семберије" су предузеће "Пасс" за изузетан допринос у производњи и монтажи свих врста цијеви за проток течности, као и кочионог система за аутомобилску индусрију и Митра Лукић, као успјешан привредник у области хотелске и угоститељске дјелатности високе категорије.

За изузетне резултате у пројектовању, производњи и монтажи дрвених кућа, као и допринос развоју и афирмацији града, Сребрна медаља "Кнез Иво од Семберије" припашће предузећу "Стеко центар".

Овом медаљом окитиће се и Стефан Малетић и Бранко Чоловић, којима се градско признање одаје за храброст, одважност и хуманост у спашавњу дјечака који је био у животној опасности.

Градска признања биће додијељена за још 22 успјешна колектива и појединце који су својим дјеловањем допринијели развоју Бијељине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана