Потврђен нови случај заразе вирусом корона у Бијељини

ГС
Потврђен нови случај заразе вирусом корона у Бијељини

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је потврђен још један случај заразе вирусом корона, чиме се број инфицираних особа у Семберији повећао на 14, a сва лица са којима је заражена особа била у контакту већ су тестирана и очекују се резултати.

- Пацијент је средње животне доби, са једностраном упалом плућа. Након што је примљен у „карантин 1“, у којем је био изолаван, започели смо терапију, а по доласку резултата теста, који је

позитиван, пацијент је премјештен у „карантин 2“. Његово опште стање је добро – изјавила је инфектолог Александра Радојчић.

Из Болнице „Свети Врачеви“ саопштили су да се у карантину у Дому ученика и даље налазе два лица, да је једном од њих први ретест негативан и да ће током дана бити урађен и други ретест.

- У болничкој изолацији налази се шест пацијената, у кућној изолацији пет, а до јутрос смо тестирали укупно 605 особа. Чекамо резултате за девет лица и један ретест  – навели су из бијељинске Болнице.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о престанку примјене Закључка о спровођењу мјере кућне изолације.  Овај закључак примјењује се од  данас у шест часова. Одјељење комуналне полиције, сходно Закључку, више не врши контролу лица којима је изречена мјера кућне изолације.

Према подацима градског Одсјека за цивилну заштиту, под стручним медицинским надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља налазе се 293 лица.

У претходна 24 часа надлежни здравствени инспектор је на граничном прелазу Рача издао 30 рјешења о изолацији, док је на Павловића мосту издато пет рјешења.

Представници Полицијске управе Бијељина издали су четири прекршајна налога за лица која нису користила заштитне маске. Комунална полиција контролисала је 21 лице у изолацији и сва лица су

пронађена на својим адресама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана