Потребно још доза крви за унесрећеног из Масловара

mojkotorvaros.com
Потребно још доза крви за унесрећеног из Масловара

Котор Варош - Општинска организација Црвеног крста Котор Варош послала је јутрос десетак добровољних давалац крви како би дали драгоцјену течност неопходну за спас живота Дејана Бојића из Масловара.

Бојић је у суботу тешко повријеђен у саобрађајној несрећи која се догодила у Врбањцима и љекари Универзитетског клиничког центра РС у Бањалуци се боре за његов живот.

У склопу тих напора јуче је издат апел да сви који могу дају крв, а први су се одазвали добровољни даваоци крви Црвеног крста који су увијек на располагању у критичним тренуцима.

"Јутрос смо послали десетак добровољних давалаца и они су у седам часова били у Бањалуци и даривали крв. Очекујемо да ће се још наших чланова до краја дана и сутра одазвати како би спасили живот нашем суграђанину. Апелујем и овим путем да се јаве и да дарују крв. Пожељно је да то буду крвне групе АБ и О, али могу и остале ради попуне резерви. Зато молимо све оне који су у прилици да се одазову и директно крв дарују у Бањалуци", рекао је за МКВ секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Боро Брборовић.

У судару је тешко повријеђена и Бојићева супруга Свјетлана која је у недјељу ујутру преминула од повреда, док је лакше повреде задобио њихов трогодишњи син. Трагедија се догодила када су се директно сударили "голф 4" за чијим воланом је био Бојић и "кеди" којег је возио Драго Јанковић из Бањалуке, који је послије указане помоћи пуштен на кућно лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана