Потребна средства за изградњу црквено-народног конака у Губину

Срна
Потребна средства за изградњу црквено-народног конака у Губину

ЛИВНО - Парох ливањски Предраг Црепуља упутио је апел да се помогне градња црквено-народног конака у српском селу Губин код Ливна.

Црепуља је рекао Срни да ће за изградњу конака поред Цркве Успења Пресвете Богородице у Губину бити потребно око 200.000 КМ, те напоменуо да је до сада завршена половина радова.

Он је додао да нису у могућности да наставе даље радове већ се понови нада да ће помоћи добри људи и да ће конак уз њихову и Божију помоћ бити завршен.

“Градећи светиње ми изграђујемо себе и остављамо свједочанство за покољења која долазе као што су нама оставили у насљеђе наши преци”, истакао је Црепуља.

Он је напоменуо да је све више људи који желе да се врате на своја огњишта у села подно Динаре, а да томе свједочи и изградња црквено-народног конака у српском селу Губин.

Један од покретача овог пројекта је и Лазо Пајчин из Удружења “Огњиште” који је рекао Срни да су радове на конаку до сада углавном финансирали парохијани, али да су помоћ добили и од Републике Српске и Србије.

“Али потребно је још улагања да би конак био завршен”, додао је Пајчин и позвао све оне који су у могућности да учествују изградњи црквено-народног конака који ће бити на радост свих Срба подно Динаре.

Уплате се могу вршити код Уникредит банке на жиро-рачун: 3381502289662493, девизни рачун: IBAN: BA393381504889663879 SWIFT: UNCRBA22.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана