Костајница: Потребна санација споменика погинулима у НОР-у

Срна
Foto: Википедија

КОСТАЈНИЦА - Начелник општине Костајница Никола Јањетовић и предсједник Скупштине општине Милош Штековић договорили су данас са представницима СУБНОР-а да се уради идејно рјешење за санацију споменика за 3.000 цивилних жртава Народноослободилачког рата у Улици Петра Боројевића, као и споменика у Улици Владимира Назора, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

Пашић је рекао да су се Јањетовић и Штековић данас састали са представницима општинске организације СУБНОР-а, са којима су разговарали о значају споменика подигнутих у помен погинулима у Народноослободилачком рату (НОР).

"На подручју општине Костајница има више споменика из овог периода који су у лошем стању. Разговарано је о њиховој санацији и о томе како им дати значај са историјског аспекта", рекао је Пашић.

Он је навео да је на састанку било помена и о прикупљању историјских података и архивске грађе о злочинима и масовним гробницима из Другог свјетског рата на подручју ове локалне заједнице.

"Закључено је да општина Костајница и СУБНОР Министарству рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, након што се уради идејно рјешење, кандидују пројекте санације споменика из Народноослободилачког и одбрамбено-отаџбинског рата", рекао је Пашић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана