Помозите Гордану Савићу Цојлету да побиједи тумор: "Сваки дан је важан"

ГС
Помозите Гордану Савићу Цојлету да побиједи тумор: "Сваки дан је важан"

БИЈЕЉИНА - Хуманитарна акција за даље лијечење Гордана Савића Цојлета из Бијељине, који се бори са агресивним обликом тумора на мозгу, биће организована и наредних дана у овом граду.

У току синоћње добротворне свирке, одржане у кафе бару “Смоквица” у Бијељини, у пријатној и хуманитарној атмосфери, прикупљено је 2.759 КМ и 275 евра.

Хуманитарна свирка, на којој су наступали локални бендови и извођачи, и то: Божо Блуз, Ш.Т.Р.А.Ј.К, „Фирма“ и „Неон бенд“, је окупила велики број становника Бијељине, Горданових пријатеља и познаника, али и оних који га не познају.

- Одзив је био невјероватно велики за капацитете “Смоквице” (70 сједећих мјеста, до 100 са шанковима и стојећим мјестима), те се процјењује да је у хуманитарном догађају учествовало око 150 особа - казали су организатори хуманитарне акције.

Како и гдје донирати за Цојлета?

Од 12. до 16. априла у Praha Pub&Grill траје акција - укупан износ од точеног Franziskanera намијењен је Гордановом лијечењу.

Од 12. априла кутије за донације се налазе у локалима: Кафе бар „Смоквица“, Praha Pub&Grill, Zen cafe Bijeljina, Cafe Renee и Крчма Буренце.

Сви они који не могу лично да се придруже, а желе да помогну Гордану, могу уплатити жељени износ на његове рачуне:

Бројеви жиро-рачуна

Донације у конвертибилним маркама: 5722460000288797

Донације у еврима:

SWIFT: MFBLBA22

IBAN: BA395722460001100493

Пријатељи овог младића, који се храбро бори са опаком болешћу, позвали су све људе добре воље, који су у могућности, да се одазову овој акцији и спасe један млади живот.

- С обзиром на то да Гордан 18. априла мора да опутује у Хрватску на троседмичну терапију, сваки дан је важан да прикупимо потребна средства. Очекује се хуманитарни број у БиХ у наредном мјесецу, а ми немамо времена да чекамо! - поручили су Савићеви пријатељи.

Додали су да ће и сљедеће недјеље бити организоване и додатне активности.

Гордану је у марту 2022. године дијагностикован агресивни облик малигног тумора мозга - мултицентрични глиобластом, без IDH mutacije CNS WHO gradus 4. 

Ријеч је о најагресивнијем тумору мозга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана