Потпредсједник РС Рамиз Салкић посјетио Кнежево: Уз добре комшије граде будућност

Милијана Латиновић
Потпредсједник РС Рамиз Салкић посјетио Кнежево: Уз добре комшије граде будућност

Кнежево - Потпредсједник РС Рамиз Салкић обишао је јуче повратнике у насељу Махала у Кнежеву који са комшијама Србима граде заједништво и суживот.

Салкић је приликом посјете разговарао са предсједником Скупштине општине Радованом Марићем и његовим замјеником Марком Марковићем, а потом заједно с вјерницима обишао кнежевску џамију.

- Дошао сам прије свега да обиђем Бошњаке, да саслушам њихове проблеме и чујем какав је њихов живот овдје у безбједоносном и сваком другом смислу - рекао је Салкић. Нагласио је да је циљ његове посјете подршка и помоћ повратницима, те да је спреман да их саслуша, да чује њихова размишљања  и поглед у будућност.

Предсједник џематског одбора Салко Барјактаревић казао је да је ово први пут да их је неко из извршне власти обишао.

- Захвални смо на овој посјети. Изнијели смо своје оцјене ситуације и проблеме и мислим да смо наишли на разумијевање - казао је Барјактаревић.

Додаје да су међуљудски односи у општини на изузетно високом нивоу те да националне нетрпељивости нема.

Један од 360 повратника, Мехмедалија Порча рекао је да проблема са комшијама Србима нису имали ни током рата.

- Несигурно је постало доласком "Бијелих орлова", те сам са супругом, сином, мајком и братом избјегао. Процес повратка почео сам 2000. године и за комшије Србе имам само ријечи хвале. Наши односи су на највишем нивоу - казао је Порча.

Посебно је како каже, поносан на сина који је данас имам у кнежевској џамији у чијој су обнови поред великог броја вјерника учествовали и комшије Срби.

Мјештани Махале су истакли да је највећи проблем с којим се сусрећу мали проценат запослених у јавним институцијама. Свега четири или пет Бошњака раде у SIPA, односно МУП-у РС и општини.

Суживот

Да проблема на националној основи нема, потврдили су и међу већинским српским становништвом.

Суживот и заједништво највише су изражени током заједничких радова на њиви, гдје свако учествује и помаже како и колико може.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана