Потписани уговори за пет пројеката вриједних готово два милиона КМ

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић потписао је данас уговоре са локалним фирмама "Приједорпутеви" и "Нискоградња Марјановић", извођачима радова пет инфраструктурних пројеката вриједних готово два милиона КМ.

Павловић је рекао да овим град Приједор креће у рјешавање инфраструктурних пројеката.

"Неки од пројеката су планирани у претходном периоду, међутим, нису извршени из не знамо којих разлога", рекао је Павловић новинарима у Приједору након потписивања уговора.

Предузеће "Приједорпутеви" радиће реконструкцију Улице мајора Милана Тепића вриједну 799.500 КМ и изградњу водовода у Чаракову вриједну 78.273 КМ, а које се финансирају из буџета града, те асфалтирање игралишта у Ризвановићима вриједно 14.000 КМ, које финансира Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара и Фонд за повратак БиХ.

Предузеће "Нискоградња Марјановић" ће у индустријској зони "Целпак" радити Улицу Ц 106, коју финансира Влада Републике Српске са 843.998 КМ, а која је требало да буде завршена до априла прошле године, те изградњу дијела канализације у насељу Јањића пумпа вриједну 101.000 КМ коју финансира Секретаријат за расељена лица и миграције Републике Српске.

"Оно што тражимо од извођача је квалитет и све у складу са уговорима, а град ће, осим контроле и надзода Завода за изградњу града, дати још једног члана из Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове/ да се увјеримо да су радови изведени на најбољи начин", навео је Павловић.

Павловић је захвалио одабраним извођачима на учешћу, изразио задовољство што је ријеч о локалним фирмама и нагласио да очекује сарадњу и заједничко функционисање у будућности који ће зависити од квалитета радова.

"Са овиме нећемо стати. Тражимо средства за остале пројекте, а динамика ће бити условљена пуњењем буџета", закључио је Павловић. Директор "Приједорпутева" Раденко Црногорац рекао је да у реконструкцију Улице мајора Милана Тепића улазе и реконструкција пратеће инфраструктуре водовода, вреловода и оборинске канализације и обострани тротоари читавом дужином.

"Остају габарити постојеће саобраћајнице и једнострано паркирање на обје стране, изводе се додатни радови на хортикултури и ради се нова расвјета читавом дужином.

Брине нас организација посла с обзиром на много фаза радова, као и организација саобраћаја коју ћемо договорити са Градском управом, за шта први радни састанак имамо сутра.

Уговорени рок је 90 дана, а надам се да можемо завршити и за 60 дана", навео је Црногорац. Црногорац је рекао да водовод у Чаракову подразумијева 2,8 километара мреже и 43 нова прикључка.

Технички руководилац "Нискоградње Марјановић" Огњен Марјановић рекао је да су рокови за извођење радова за улицу у индустријској зони "Целпак" и канализацију у Јањића пумпи по 45 радних дана и да се очекује да буду завршени у предвиђеном року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана