Потписани уговори о додјели стипендија за требињске студенте

СРНА
Foto: СРНА

ТРЕБИЊЕ - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписао је данас уговоре о стипендирању 100 студената из овог града за шта је из буџета издвојено 130.000 КМ.

Он је након потписивања новинарима рекао да су износи стипендија од 250 до 100 КМ у зависности од просјека оцјена студената и финансијских примања у домаћинству. 

"Нису могли да поднесу захтјев студенти чија примања родитеља износе више од 1.700 КМ", објаснио је Ћурић. 

Ћурић је додао да је од ове године уведена пракса да ће најбољи студенти који имају добар просјек, без обзира на примања у домаћинству, имати могућност да аплицирају за нови вид финансијске подршка која ће бити значајно већа. 

"Од ове године ћемо увести стипедније за студенте који већ од прве године упишу факултет у Требињу јер хоћемо да имамо што више студената у граду", рекао је Ћурић. 

Оливера Ћурић, мајка студента четврте године Молекуларне биологије коме је додијељена стипендија, рекла је новинарима да је стипендија и материјална али и морална подршка те истакла да је значајно свима и захваљујем се", рекла је Ћурићева. 

Студенткиња Економског факултета у Бањалуци Дајана Тасовац рекла је новинарима да је и раније користила стипендију града, те истакла да јој је овај вид подршке значајан за школовање и изразила захвалност Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана