Потписан уговор за изградњу Дома здравља у Станарима, радове суфинансира Србија

Срна
Foto: Срна

СТАНАРИ- Начелник општине Станари Радојица Ћелић потписао је данас са компанијом "Грађ-промет" из Добоја уговор о изградњи новог објекта Дома здравља, чија је вриједност око 3.750.000 КМ.

Уговор је закључен по систему "кључ у руке".

Ћелић је рекао новинарима да је локалним буџетом предвиђено око 1.400.000 КМ за изградњу објекта, а дио средстава обећала је и Влада Србије у износу око 700.000 КМ.

Он је указао на значај овог објекта за грађане ове локалне заједнице с обзиром на то да је досадашњи објекат Дома здравља неуслован за услуге здравствене заштите, али ће послужити за смјештај локалне ватрогасне јединице и комуналне службе.

Технички директор "Грађ-промета" из Добоја Маринко Илић рекао је да ће конзорцијум од пет предузећа градити објекат Дома здравља у двије фазе са роком од 14 мјесеци.

"Објекат је површине око 1.700 метара квадратних, који чине приземље и два спрата", рекао је Илић и додао да компанија има неопходно искуство на изградњи оваквих објеката јер је и партнер кинеској компанији на изградњи болнице у Добоју.

 Директор Дома здравља у Станарима Славен Јеринић најавио је да ће по изградњи објекат бити опремљен најмодернијим апаратима и уређајима, са службама хитне медицинске помоћи, РТГ и ултразвучне дијагностике, биохемијске лабораторије, породичне медицине, гинекологије, педијатрије, стоматологије, специјалистичке службе, хигијенско-епидемиолошке службе, центра за ментално здравље и апотеке.

Он каже да је на подручју Станара регистровано око 4.500 осигураника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана