Потписан споразум о сарадњи са Градским позориштем “Семберија”

Срна
Потписан споразум о сарадњи са Градским позориштем “Семберија”

БИЈЕЉИНА - Педагошки факултет Бијељина Универзитета Источно Сарајево и Градско позориште “Семберија” потписали су данас споразум о сарадњи.

Споразум су потписали декан Педагошког факултета Далибора Стевића и вршилац дужности директора позоришта Ивана Петровића.

“Са Градским позориштем већ имамо изграђене добре пријатељске односе, а данас их крунишемо меморандумом. Надам се да је ово почетак сарадње на многим
пољима, јер имамо јако талентоване студенте који су укључени у рад бројних секција на Факултету, а међу њима је и драмска секција”, истакао је Стевић.

Градско позориште “Семберија” основано је прије годину и према ријечима Петровића, циљ им је да се зближе како са културним, тако и са образовним институцијама у граду.

“Посебно нам је важна сарадња с факултетима, јер управо су студенти ти који су наша највјернија публика, а потписивањем овог споразума бићемо им ближи”, рекао је Петровић, који је најавио да ће цијене улазница на позоришне представе за студенте бити ниже.

На Педагошком факултету данас је одржан свечани пријем 28. генерације студената основних академских студија, на које је на студијске програме Разредна настава, Предшколско васпитање и образовање и Програм за наставнике техничког и информатике уписано 50 бруцоша.

Стевић је рекао да се бијељински Педагошки факултет развија током низа година пратећи најсавременије императиве у образовању, те да је ово данас савремена образовна високошкска институција.

Према његовим ријечима, ово је 28. генерација студената основних студија, а у академску 2021/2022. годину уписано је око 50 студената на три студијска програма Разредна настава, Предшколско васпитање и образовање и Програм за наставнике техничког и информатике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана