"Поткозарје фест 2023" окупио више од 20 излагача

Срна
"Поткозарје фест 2023" окупио више од 20 излагача

ПРИЈЕДОР - Привредно-туристичка манифестација "Поткозарје фест 2023" која је вечерас отворена на малом градском тргу у Приједору окупила је више од двадесет излагача.

Ријеч је о промотивно-продајној манифестацији која подразумијева излагање домаћих производа комитената "Поткозарске куће" и "кућа" регистрованих за пласман и продају типичних локалних производа са подручја локалне самоуправе или регије из које долазе /Лијевче кућа, Крајишка кућа, Херцег кућа/.


Организатори манифестације су град Приједор и Туристичка организација града.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Дијана Араманда истакла је да је ријеч о промоцији аутохтоних домаћих производа.

"Ово је уједно и подршка расту и развоју локалних економија и локалним малим предузетницима", рекла је Араманда.

Начелник градског Одјељења за привреду и предузетништво Раде Росић изјавио је новинарима да је "Поткозарска кућа" која је отворена у мају ове године, показала своје прве резултате и да је окупила велики број произвођача и привредника.

"Заинтересованост за овакав вид представљања и продаје својих производа из домаће радиности све је већа, а град који је до сада подржавао мале произвођаче и наставиће то да ради и даље и да подстицајима подржава мала и средња предузећа која би каснија ушла у жПоткозарску кућуж", рекао је Росић.

У оквиру једнодневне манифестације "Поткозарје фест 2023", која је дио овогодишњег Приједорског љета, поред промоције и продаје домаћих производа регије Поткозарја организовано је и такмичење за излагаче и наградна томбола за посјетиоце чији су спонзори били излагачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана