Поступак пред уставним судом окончан у корист Скупштине града Бијељина

Срна
Foto: Илустрација

БИЈЕЉИНА- У корист Скупштине града Бијељина пред Уставним судом Републике Српске окончан је поступак по приједлогу за оцјењивање уставности и законитости одлука о градском буџету са амандманима за 2021. годину и о извршењу овогодишњег буџета.

Из Скупштине града су подсјетили да је поступак покренут по приједлогу градоначелника Бијељине Љубише Петровића, а предметне одлуке усвојене су на сједници градског парламента 31. марта. "Имајући у виду све наведено, одлука о буџету града Бијељина са амандманима за 2021. годину, као и одлука о извршењу градског буџета за 2021. годину усвојене су у складу са законом и Уставом", саопштено је из градског парламента.

Градоначелник Бијељине поднио је Уставном суду Републике Српске приједлог за оцјењивање уставности и законитости одлуке о буџету града Бијељина за 2021. годину, сматрајући да су се десиле неправилности у поступку доношења одлуке које нису у складу са више закона и других прописа Републике Српске, односно да је Скупштина града Бијељина усвојила два формално и материјално-правно неисправна амандмана одборника Мирослава Миловановића које је поднио у име коалиције "Договор за Бијељину".

У саопштењу је наведено да је, разматрајући предметни приједлог, Уставни суд Републике Српске на сједници одржаној 22. децембра 2021. године, донио рјешење којим је обуставио поступак за оцјењивање уставности и законитости одлуке о буџету Града Бијељина за 2021. годину. "Осим тога, градоначелник Бијељине поднио је и приједлог за оцјењивање уставности и законитости одлуке о извршењу буџета града Бијељина за 2021. годину, сматрајући да једна одредба овог акта није у сагласности са законом јер у текст ове одредбе који је објављен у градском Службеном гласнику није уврштен амандман који је усвојен на сједници Скупштине града Бијељина", наведено је у саопштењу.

И у овом случају ријеч је о амандману одборника Миловановића, које је поднио у име коалиције "Договор за Бијељину". "Разматрајући и овај предметни приједлог Уставни суд Републике Српске је на сједници 24. новембра донио рјешење, којим је обуставио поступак за оцјењивање уставности и законитости одлуке о буџету града Бијељина за 2021. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана