Посљедњом паром Зоран Јовичић из Рогатице оживио имање

С. М.
Посљедњом паром Зоран Јовичић из Рогатице оживио имање

РОГАТИЦА - Да се упорност и поштен рад исплати доказ је Зоран Јовичић из села Караула у рогатичкој мјесној заједници Берковићи који је упркос животним недаћама успио да стане на ноге и оживи имање.

Зоран који је од оца наслиједио пуну шталу говеда и тор оваца водио је домаћинство све док се прије неколико година није разболио. Да стока не би скапавала, тешка срца, морао је продати и посљедњу овцу и остао без игдје ичега. У најбољим годинама живота постао је, како рече, у неку руку социјални случај, али не за дуго. Здравље му се полако враћало и Зоран, осјетивши да не може живјети без стоке, одвојио је и посљедњу пару и купио неколико оваца са којим је и његово здравље бивало све боље. Пошто се, како тврди његов рођак Драгиша Јовичић, ради о вриједном и поштеном човјеку, награда је почела долазити и од Бога и природе.

Његове овце у највећем броју јагњења доносиле су по двоје па и троје јагњади. Тако је и ове године. Од 15 приплодних оваца осам их је ојагњило по двоје, а девета овца на свијет је донијела  двије овчице и једног овнића, занимљиво, црне боје руна иако им је мајка потпуно бијела.

- Оне ме одржавају у животу. Захваљујући овцама не само да имам коју марку више у џепу, него сам и здравији јер се више крећем. Колико сам се са њима спријатељио, доказ је да оне за мном иду куд год кренем - казује Зоран.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана