Поскупљење комуналија пише тужбе у Добоју

Милијана Латиновић
Поскупљење комуналија пише тужбе у Добоју

Добој - Незадовољна група грађана поднијела је пријаву Окружном тужилаштву Добој против представника Градске управе, те комуналних предузећа "Градска топлана", "Прогрес" и "Водовод" због, како кажу, незаконитог поскупљења комуналних услуга за 15 одсто.

Представник групе грађана Велимир Ђорђић поручио је да се грађани неће на овоме зауставити и да ће, ако затреба, око 500 њих изаћи на улице или затражити помоћ међународне заједнице.

- Градоначелник Обрен Петровић и Скупштина града Добоја су неоправдано и незаконито дали својим страначки усмјереним директорима одобрење да повећају цијене комуналних услуга - казао је Ђорђић.

Он је истакао да је поскупљење комуналних услуга било условљено повећањем цијене електричне енергије, до које још није дошло.

- Сваког просјечног грађанина ово поскупљење кошта око 150 КМ на годишњем нивоу, па ви видите - рекао је Ђорђић.

Из Окружног тужилаштва Добој потврђено је да је предметна пријава запримљена и додијељена у рад окружном тужиоцу и биће рјешавана у редовној процедури.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Сања Вулић истакла је да ова странка подржава став незадовољне групе грађана, који треба да истрају у својој иницијативи.

- Цијена комуналија је подигнута уз лажно образложење. Нека нам објасне зашто поскупљују комуналне услуге за 15 одсто. Да је ријеч о поскупљењу од два, три одсто, па и да разумијемо, али ово је стварно страшно - рекла је Вулићева. Она додаје да се Клуб одборника СНСД-а обратио у вези са овим питањем и Инспекторату РС, али до данас нису добили одговор.

- Постоје индиције да је до овог поскупљења дошло како би могли манипулисати новцем који немају, а треба им у изборној кампањи која слиједи на локалним изборима. Надам се да ће се скупштинска већина напокон дозвати памети и коначно гласати у интересу грађана, а не онако како градоначелник каже - казала је Вулићева.

У Градској управи јуче нисмо успјели добити изјаву.

Власт у Добоју чини СДС у коалицији са ДНС-ом, СДП-ом и одборницима са Листе за Добој, док опозицију чине одборници СНСД-а и СП-а.

Сагласност

Сагласност о поскупљењу цијена воде, гријања и одвоза смећа за 15 одсто дата је на сједници Скупштине града одржаној 18. јуна, коју су локална предузећа "Водовод", "Топлана" и "Прогрес" оправдали најављеним повећањем цијене електричне енергије, до које није дошло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана