Посјетом музеју и биоскопу награђен труд ученика из Српца

Д. Ј.
Посјетом музеју и биоскопу награђен труд ученика из Српца

Србац - Ученици првог разреда економских техничара, који је проглашен најбољим одјељењем Центра средњих школа "Петар Кочић" из Српца у првом полугодишту, добили су од школе и других установа прегршт награда.

За 23 ђака овог одјељења организован је одлазак у Бањалуку, гдје су обишли Музеј РС и погледали поставку "Од праисторије до савременог доба", мултимедијалну изложбу "Јасеновац", изложбу "Рибе, водоземци и гмизавци наших крајева", те етнолошку и етнографску изложбу.

Након посјете Музеју РС, ђаци су обишли тврђаву "Кастел", а организован је и одлазак у мултиплекс "Палас" гдје је приказан филм Емира Кустурице "На млијечном путу".

Њихов успјех наградила је и Народна библиотека из Српца која их је обрадовала бесплатним колективним учлањењем.

Одјељенски старјешина Бранка Кесер рекла је да је веома задовољна залагањем ученика на настави, а нарочито чињеницом да су адекватно награђени за све што су постигли.

- Много их је обрадовао одлазак у Бањалуку, а и награда коју су добили од библиотеке је значајна, јер ће им омогућити да његују љубав према читању - рекла је Кесерова.

Директор школе Миленко Живанић рекао је да су критеријуми за избор најбољег одјељења били просјечна оцјена, изостанци, учешће у ваннаставним активностима, владање, проценат пролазности, учешће одјељења у акцијама и напомене у дневнику.

- Надам се да ћемо на овај начин мотивисати и друге средњошколце да на крају другог полугодишта остваре још боље резултате - истакао је Живанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана