Посјетиоци туристичке манифестације "Зима у Источном Новом Сарајеву" могу да уживају у разноврсној понуди

Срна
Посјетиоци туристичке манифестације "Зима у Источном Новом Сарајеву" могу да уживају у разноврсној понуди

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Посјетиоци зимске туристичке манифестације "Зима у Источном Новом Сарајеву" и ове године имају прилику да уживају у разноврсној продајној и изложбеној понуди домаћих излагача.

Удружење "Пробуди се" из Источног Сарајева, које броји око 15 чланова, представило је богат асортиман производа, тако да заинтересовани могу да у њиховој изложбеној кућици пронађу различите ручно рађене сувенире, накит, слике, али и домаће прехрамбене производе.

Члан Удружења Снежана Стојановић истакла је да су радови свих чланова заступљени на овој манифестацији.

Према њеним ријечима, ово је добар вид промоције јер је њихов циљ да буду видљиви, да представе што боље производе суграђанима, али и гостима.

Стојановићева је напоменула да је Удружење основано с циљем промоције и унапређење живота на селу, очувања традиције, обичаја, језика и старинских материјалних добара, као и очувања и обављања дјелатности старих и умјетничких заната и домаће радиности.

Жељка Вучинић, која ове године учествује први пут на манифестацији, истакла је да је с обзиром на временске прилике задовољна посјетом.

Један од необичних производа који је веома тражен у њеној изложбеној кућици, јесте зимски сладолед у којем посебно уживају најмлађи посјетиоци.

Вучинићева појашњава да само име звучи примамљиво за посјетиоце, те да, иако није хладан, посједује све карактеристике сладоледа.

"Ту су и палачинци са различитим додацима, помфрит, домаћи уштипци, галете и све то је по рецептима домаће, бакине кухиње што је посебно важно, да чувамо традицију и уживамо у лијепим стварима са нашим најдражима", истакла је Вучинићева.

Она је додала да је постојање овакве манифестације важно за локалну заједницу, али да можда недостају још неки садржаји како би понуда била разноврснија и богатија.

Општинска управа Источно Ново Сарајево обезбиједила је и ове године клизалиште на отвореном, које је до сада посјетило више од 100 малишана, а биће у функцији током трајања манифестације до 14. јануара на тргу "Србија" у изградњи.

Посјетиоци могу да уживају и у топлим напицима, а заинтересовани могу да купе и новогодишње пакетиће и слаткише.

У оквиру манифестације "Зима у Источном Новом Сарајеву", чији је циљ промовисање туристичких, угоститељских, културних и забавних потенцијала општине, поводом прославе Дана Републике Српске у четвртак, 9. јануара, у 20.00 часова најављен је концерт етно-групе "Катера".

У понедјељак, 13. јануара, поводом православне Нове године, најављен је концерт Сергеја Ћетковића, чији наступ је заказан за 22.00 часа.

Послије поноћи услиједиће ватромет, а за све посјетиоце биће обезбијеђено и бесплатно кувано вино.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана