Породилишта у Дервенти и Прњавору траже још једну шансу за спас од катанца

М. Л.
Породилишта у Дервенти и Прњавору траже још једну шансу за спас од катанца

Бањалука - Рок за опремање операционих сала и запошљавање анестезиолога у породилиштима у Дервенти и Прњавору је истекао, а руководства домова здравља у овим општинама затражила су од Министарства здравља и социјалне заштите РС да им се рок за модернизацију продужи до Нове године.

Потврдили су то јуче у домовима здравља у ове двије општине, гдје породилишта функционишу читав вијек. Новим правилником о условима за почетак рада здравствене установе, који је Министарство донијело у јуну прошле године, предвиђено је да морају имати операциону салу са опремом и анестезиолога.

Директор дервентског Дома здравља Мирко Шаран каже да су добар дио посла завршили, али да им је због тендерских процедура за набавку опреме неопходно још времена како би испоштовали све прописане услове.

- Анестезиолога смо послали на специјализацију. Преостало нам је да средимо подове у операционој сали и комплетирамо опрему - рекао је Шаран и додао да је од почетка године у дервентском породилишту обављено 40 порода.

Продужетку рока надају се и у прњаворском Дому здравља.

- Кроз капиталне инвестиције општина је обезбиједила новац за набавку опреме и чекамо расписивање тендера. У току су и преговори за запошљавање анестезиолога - рекла је директорица ове здравствене установе Свјетлана Малић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана