Породици уплаканог дјечака, којем су украли купине, стижу донације

Г.С.
Породици уплаканог дјечака, којем су украли купине, стижу донације

САРАЈЕВО - Захваљујући Селимиру Шљивићу, директору и генералном менаџеру ЈП "Еко-сеп" д.о.о. Живинице, који је снимио и на друштвеним мрежама објавио фотографију дјечака, који сједи крај пута и плаче, јер су му украли купине које је продавао, а која је на мрежама постала вирална, има своју добру страну.

Шљивић је фотографију уплаканог дјечака снимио у Брлошцима, у Босни и Херцеговини.

Фотографију је објавио на друштвеним мрежама и написао да је дјечак продавао купине које су старији дјечаци украли.

Они су дошли до њега, пробали купине, а онда су му их узели и побјегли, написао је Шљивић.

Навео је да је дјечак купине продавао јер му је отац незапослен, а мајка "нон-стоп код доктора".

"Које смо дно достигли као друштво да су дјеца приморана да раде, да не буду заштићени и још да им отимамо и то мало рада и зараде", написао је Шљивић на свом Фацебоок профилу.

Сљивић је тада дјечаку помогао колико је могао, а у коментарима испод објаве јавио се велик број људи који желе да помогну дјечаку и његовој породици.

Неки од њих планирају да оду и купе купине код дјечака, а дио прикупља средства које ће директно однети породици која се нашла у тешкој ситуацији.

У најновијој објави на Facebookу Шљивић је захвалио свима и додао да донације баш пристижу.

Након тога се огласила и мајка дјечака, Сенада Алић.

"Желим да захвалим господину Шљивићу, али и осталима који су се овако потрудили за моје дијете. Хвала Богу па још има тако добрих људи који могу спасити некога у невољи", рекла је Алићева.

Мајка дјечака Зухдије је рекла да откако се прочуло за случај који се догодио њеном сину људи се стално јављају и желе да помогну.

"Нон-стоп се људи јављају, желе помоћи, чак су нам и долазили кући и питали шта нам треба", открила је Сенада Алић.

И мали Зухдија је желио да исприча своју страну приче, па је открио детаље кобног догађаја.

"Ја сам продавао купине и наишао је комби у којем су била двојица људи. Стали су и питали ме колико коштају купине, на шта сам им ја рекао да коштају десет марака. Тражили су од мене да им купине истресем у кесу, што сам ја и урадио. Након тога они су само отишли. Ја сам почео да плачем, а након можда десет минута се појавио човјек који ми је помогао", испричао је Зухдија Алић.

Захвална породица Алић каже како се Зухдији јавила и једна наставница из школе која је жељела да помогне, преноси Жена Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана