Породици Манојловић купљена стара кућа, потребна реконструкција

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Четворочланој породици Манојловић из Зворника, захваљујући хуманитарним акцијама и људима добре воље купљена је стара кућа којој је, да би уселили, потребна реконструкција, потврдио је данас новинарима зворнички протојереј Милош Зекановић.

Истичући да су цијене некретнина нагло порасле и да је било неопходно купити некретнину близу Болнице због болести главе куће Милка Манојловића, свештеник Зекановић је рекао да је мали износ новца који је прикупљен током акције "Помозимо да Манојловићи коначно добију свој дом" искориштен за куповину куће у руинираном стању.

"Надамо се да ћемо ову кућу за Манојловиће заједничким снагама реконструисати и да ћемо лакше успјети да добијемо донације у грађевинском материјалу, како бисмо је довели у стање коришћења и уселили ову пордоицу", рекао је протојереј Зекановић.

Он истакао да ће након завршених нотарских услуга објекат бити уписан као власништво Манојловића, након чега ће се почети са прикупљањем грађевинског материјала.

Свештеник Зекановић позвао је све људе добре воље да својим донацијама подрже ову акцију како би у што скорије вријеме Манојловићи могли да уселе у свој дом.

Светосавска омладинска заједница из Зворника у сарадњи са Добротворном организацијом Епархије зворничко-тузланске, и са благословом епископа зворничко-тузланског Фотија, покренута је хуманитарну акција "Помозимо да Манојловићи коначно добију свој дом".

Четворочлана породица Манојловић цијели живот живјела је као подстанар и сада им се остварио дугогодишњи сан да имају свој дом.

Представник Светосавске омладинске заједнице Српске православне цркве у Зворнику Станислав Томић раније је рекао је глава ове породице Милко Манојловић имао у 2019. години два мождана удара која су му погоршала ионако нарушено здравље, те да, осим инвалидске пензије, нема других примања, док је супруга Зорица незапослена.

"Супруга Зорица нема стални посао, а осим бриге о мужу, настоји да свје двоје дјеце, Анђелу /10/ и Милоша /9/, која похађају Основну школу `Свети Сава` у Зворнику, изведе на прави пут", рекао је Томић и додао да им у свим тим проблемима недостаје кров над главом који, без озбиљније помоћи, неће моћи сами да ријеше.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана