Породици Хумић код Фоче вукови појели овце, хуманисти надокнадили штету

Р. Ђ.
Породици Хумић код Фоче вукови појели овце, хуманисти надокнадили штету

Фоча - Хајрудину и Разији Хумић из истоименог села код Фоче, којима су вукови недавно заклали 20 оваца, захваљујући доброчинству људи широм БиХ минулог викенда на кућну адресу стигао је неочекиван поклон, чак 23 овце и деветоро јагњади.

Иницијативу за помоћ овој повратничкој породици покренули су фочански ловци, а акцији се путем друштвених мрежа одазвао велики број људи из свих крајева БиХ.

Међу хуманистима је и Един Мамелеџија из Турбета, који је вијест о пиру вукова у Хумићу и апел ловаца објавио на “Фејсбук” групи “Овчарство” и позвао пријатеље да сви заједно покушају да овој породици надокнаде штету.

- Мене је погодила прича о овој породици и, срећом, одмах су се јавили људи из Приједора, Јајца, са платоа Влашића, Бугојна, Травника, Високог, Сарајева, Фоче и других мјеста - казао је Мамелеџија. Својим комбијем Мамелеџија је возио од града до града сакупљајући овце и јагњад, како би обрадовали Хумиће којима је овчарство једини извор прихода.

- Када је схватила шта се налази у камиону и да је то за њих, Разија Хумић само што се од узбуђења није срушила. Драго ми је да се тим људима коначно вратио осмијех на лице и да имају од чега да живе убудуће - истакао је Мамелеџија.

Фочански ловац Марко Паприца, који је први из Фоче апеловао за помоћ Хумићима, каже да је посебан осјећај помоћи људима који не траже пуно, а тако мало их усрећује.

- Тај момент када смо Разији показали да су им људи поклонили стоку био је заиста посебан. Прорадиле су емоције, Разија је заплакала од среће - рекао је Паприца.

Породица Хумић се на своје имање вратила 2000. године и једни су од првих бошњачких повратника у општини Фоча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана